Menu
Voedselbank Leeuwarden
Voedselbank Leeuwarden bedankt
iedereen voor alle gulle giften
Voedselbank Leeuwarden
Prachtig nieuw
magazijn!
Voedselbank Leeuwarden
Onze vrijwilligers stellen
wekelijks pakketten samen

Welkom op de website van de Voedselbank Leeuwarden (VBL)

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om onze klanten van voldoende eten te kunnen voorzien, werken wij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.

Op initatief van de Raad van Kerken in Leeuwarden is in 2004 onderzocht of oprichting van een Voedselbank in Leeuwarden nodig was. Dit besluit werd genomen omdat kerken steeds vaker met mensen in aanraking kwamen die op of onder de armoedegrens leefden. Ook heeft meegespeeld dat de Sociale Dienst van de gemeente Leeuwarden vele adressen in haar bestand had en de aanvragen tot schuldsanering bij de Krediet Bank Nederland stek toenamen. Op basis van ervaringscijfers in Nederland is berekend dat ca. 400 gezinnen in Leeuwarden in aanmerking zouden kunnen komen voor een voedselpakket. 15% van de inwoners van Leeuwarden moeten rondkomen van een inkomen < 110% van de bijstandsnorm. 

Het initatief van de Raad van Kerkens is vervolgens overgenomen door een kleine groep pioniers die kennis hebben verzameld over het opzetten van een Voedselbank. Sinds 2005 is de Voedselbank Leeuwarden (VBL) dan ook een feit.

Wij nodigen u dan ook graag uit de informatie op deze site door te lezen.

 

lees meer

Laatste nieuws

 

donderdag 22 september 2016

De eerste paal is geslagen!

Vandaag ging dan toch echt de eerste paal de grond in. We hopen op een voorspoedige bouw zodat we over een aantal maanden de nieuwe ruimte in gebruik kunnen nemen

dinsdag 20 september 2016

Na gedane arbeid.......

Dagelijks zetten ongeveer 125 vrijwilligers zich enthousiast en geheel belangeloos in voor de Voedselbank. Altijd met slechts een doel voor ogen: zorgen dat de klanten een zo'n goed en volwaardig mogelijk pakket mogen ontvangen. Zaterdag...

maandag 19 september 2016

Mooie opbrengst Midnightwalk 2016

Een prachtige opbrengst vrijdagavond bij de Midnightwalk, 80 kratten met boodschappen. Iedereen die producten heeft meegenomen, heel erg bedankt!

vrijdag 16 september 2016

En......., we zijn gestart!

Vandaag zijn de voorbereidingen voor de verbouw gestart. Het bouwhek is geplaatst en volgende week gaat de daadwerkelijke bouw van start!

dinsdag 13 september 2016

Gift Rabobank Coöperatiefonds

Maandagavond, 12 september heeft de Voedselbank Leeuwarden een cheque ter waarde van 2500 euro ontvangen van het Rabobank Coöperatiefonds. De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst op het kaatsveld van LKC Sonnenborgh....

<   1   2   3   4   5   6   7   8   >
Doneer geldDoneer geld
Pakket aanvragenPakket aanvragen
UitdeelpuntenUitdeelpunten
Help ons aan voedselHelp ons aan voedsel
 
 
 
Aangesloten bij:
© Voedselbank Leeuwarden 2019