Menu
Voedselbank Leeuwarden
Voedselbank Leeuwarden bedankt
iedereen voor alle gulle giften
Voedselbank Leeuwarden
Prachtig nieuw
magazijn!
Voedselbank Leeuwarden
Onze vrijwilligers stellen
wekelijks pakketten samen

Welkom op de website van de Voedselbank Leeuwarden (VBL)

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om onze klanten van voldoende eten te kunnen voorzien, werken wij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.

Op initatief van de Raad van Kerken in Leeuwarden is in 2004 onderzocht of oprichting van een Voedselbank in Leeuwarden nodig was. Dit besluit werd genomen omdat kerken steeds vaker met mensen in aanraking kwamen die op of onder de armoedegrens leefden. Ook heeft meegespeeld dat de Sociale Dienst van de gemeente Leeuwarden vele adressen in haar bestand had en de aanvragen tot schuldsanering bij de Krediet Bank Nederland stek toenamen. Op basis van ervaringscijfers in Nederland is berekend dat ca. 400 gezinnen in Leeuwarden in aanmerking zouden kunnen komen voor een voedselpakket. 15% van de inwoners van Leeuwarden moeten rondkomen van een inkomen < 110% van de bijstandsnorm. 

Het initatief van de Raad van Kerkens is vervolgens overgenomen door een kleine groep pioniers die kennis hebben verzameld over het opzetten van een Voedselbank. Sinds 2005 is de Voedselbank Leeuwarden (VBL) dan ook een feit.

Wij nodigen u dan ook graag uit de informatie op deze site door te lezen.

 

lees meer

Laatste nieuws

 

zondag 24 december 2017

Kerstdiner Proeflokaal, Blokhuispoort

Vanavond, kerstavond, was het kerstdiner voor de klanten van de voedselbank. Een prachtig initiatief van O3, onderwijs, overheid en ondernemers. Het Proeflokaal in de Blokhuispoort heeft samen met Ronald en een groep sponsors gezorgd dat...

vrijdag 22 december 2017

Winkelkarren vol met producten!

Vanadaag kwamen de leerlingen van de Friese Poort met winkelwagens vol productenbij de voedselbank. Allemaal heel hartelijk bedankt voor deze geweldige actie!!

vrijdag 22 december 2017

Actie Piter Jelles Impulse

De week van 18-22 december stond bij Piter Jelles Impulse in het teken van de voedselbank. Met allerlei acties wisten de leerlingen het prachtge bedrag van €577 bijeen te brengen. Daarnaast nog 7 dozen met boodschappen. Beste allemaal,...

maandag 18 december 2017

Kerstpakketten Lions

Vanavond hebben de leden van de Lions de kerstpakketten voor de klanten ingepakt, vele handen maken licht werk! Binnen een paar uurtjes waren we klaar. Namens de klanten van de voedselbank Leeuwarden, heel erg bedankt!!

vrijdag 15 december 2017

Rotaryclub Leeuwarden Oldenmhove

De Rotaryclub Leeuwarden Oldenhove heeft vandaag de jaarlijkse voedselpakketten gebracht. Nogmaals heel hartelijk dank!!

<   1   2   3   4   5   6   7   8   >
Doneer geldDoneer geld
Pakket aanvragenPakket aanvragen
UitdeelpuntenUitdeelpunten
Help ons aan voedselHelp ons aan voedsel
 
 
 
Aangesloten bij:
© Voedselbank Leeuwarden 2020