Menu
Voedselbank Leeuwarden
Voedselbank Leeuwarden bedankt
iedereen voor alle gulle giften
Voedselbank Leeuwarden
Prachtig nieuw
magazijn!
Voedselbank Leeuwarden
Onze vrijwilligers stellen
wekelijks pakketten samen

Welkom op de website van de Voedselbank Leeuwarden (VBL)

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om onze klanten van voldoende eten te kunnen voorzien, werken wij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.

Op initatief van de Raad van Kerken in Leeuwarden is in 2004 onderzocht of oprichting van een Voedselbank in Leeuwarden nodig was. Dit besluit werd genomen omdat kerken steeds vaker met mensen in aanraking kwamen die op of onder de armoedegrens leefden. Ook heeft meegespeeld dat de Sociale Dienst van de gemeente Leeuwarden vele adressen in haar bestand had en de aanvragen tot schuldsanering bij de Krediet Bank Nederland stek toenamen. Op basis van ervaringscijfers in Nederland is berekend dat ca. 400 gezinnen in Leeuwarden in aanmerking zouden kunnen komen voor een voedselpakket. 15% van de inwoners van Leeuwarden moeten rondkomen van een inkomen < 110% van de bijstandsnorm. 

Het initatief van de Raad van Kerkens is vervolgens overgenomen door een kleine groep pioniers die kennis hebben verzameld over het opzetten van een Voedselbank. Sinds 2005 is de Voedselbank Leeuwarden (VBL) dan ook een feit.

Wij nodigen u dan ook graag uit de informatie op deze site door te lezen.

 

lees meer

Laatste nieuws

 

woensdag 18 september 2019

Magazijn van de voedselbank raakt weer voller dankzij supporteractie van Cambuur

De magazijnen van voedselbanken raakten afgelopen zomer steeds leger. Dat leverde grote problemen op. Dankzij een paar succesvolle inzamelingsacties is het tekort in Leeuwarden flink teruggebracht. Artikel frieschdagblad. FOTO: MARCHJE...

dinsdag 20 augustus 2019

Schenking Doopsgezinde kerk

De Doopsgezinde kerk schenkt 14 kratten met houdbaar voedsel.  

dinsdag 20 augustus 2019

Magere periode voor voedselbankklant (maar het einde is in zicht)

Artikel Leeuwarden Courant link.

vrijdag 16 augustus 2019

Facebook actie, groot succes

Afgelopen weekend zijn wij als Voedselbank Leeuwarden begonnen met een oproep op Facebook voor het inzamelen van producten voor de Voedselbank Leeuwarden: De actie is goed op gepakt en we zijn overspoeld met positieve reacties.   Even...

woensdag 3 juli 2019

Gift House of Hapiness

Voedselbank Leeuwarden heeft een gift ontvangen van House of Hapiness. Hartelijk dank!

<   1   2   3   4   5   6   7   8   >
Doneer geldDoneer geld
Pakket aanvragenPakket aanvragen
UitdeelpuntenUitdeelpunten
Help ons aan voedselHelp ons aan voedsel
 
 
 
Aangesloten bij:
© Voedselbank Leeuwarden 2019